Εάν ταξιδεύετε σε χώρα μέλος κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) σίγουρα θα κάνετε κάποιες αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι έχετε τα ίδια δικαιώματα σαν καταναλωτής σε όποια χώρα μέλος κράτος της Ε.Ε. κι αν βρίσκεστε.

Συμβουλές για αγορές των καταναλωτών που ταξιδεύουν σε χώρες κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.)

Όταν ταξιδεύετε στην Ε.Ε. συνήθως κάνετε αγορές από πωλητές που βρίσκονται σε κράτος μέλος της Ε.Ε. όπως για παράδειγμα ενοικίαση αυτοκινήτου ή απλά αγορές προϊόντων από διάφορα καταστήματα της χώρας που βρίσκεστε.

Επίσης ένας καταναλωτής μπορεί να κάνει αγορές σε χώρες μέλη της Ε.Ε. μέσω του διαδικτύου. Η τακτική αυτή αποφέρει συνήθως πιο φθηνές αγορές για τον καταναλωτή με μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων από την Ευρωπαϊκή αγορά.

Στην αυτή την κατηγορία - «θέματα καταναλωτών» - θα βρείτε τα πιο δημοφιλή θέματα τα οποία χειρίζεται το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή όπως επίσης ενδιαφέρουσες πληροφορίες και θέματα που αφορούν για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Back To Top
Consumer Classroom Take part in our surver Consumer Protection Service Online Dispute Resolution

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο της υπηρεσίας μας, συμπληρώστε τα στοιχεία σας πιο κάτω:


Όνομα:

e-mail:


Cofunded by the European UnionΗ παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί μέρος της δράσης 670702-ΕCC-Net. Η Συμφωνία πλαίσιο έλαβε χρηματοδότηση βάση επιχορήγησης για το Δίκτυο των ΕΚΚ μέσω του Προγράμματος για τους καταναλωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020).